2011. július 30., szombat

Wass Albert: Csaba - Jelenlegi ára: 1 540 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! CsabaA könyv listaára: 1880 Ft. Leírás:
Wass Albert önéletrajzi elemekkel bőséggel élő regényének cselekménye 1918 telén, Erdélyben veszi kezdetét, amikor az első világháború befejezéséhez közeledik, de az itt élő magyarság még nem jutott túl az igazi megpróbáltatások időszakán. A tényt azonban tudomásul kell venniük, hogy a haza elveszett. A főszereplő, a kiskamasz Fileki Ferkó ezt a kijelentést egyáltalán nem érti meg, hiszen, hogyan veszhetett volna el okoskodik magában -, ha minden a helyén van, úgy, ahogyan a háború előtt volt. Fileki Márton fiacskája, csak később, a kolozsvári kollégiumi évek alatt döbben rá, milyen sors jutott saját hazájukban a magyaroknak. Lassan tudatosul benne a kisebbségi lét minden fájdalma. Ferkó úgy érzi, hogy a politikusok szítják az érdekellentéteket, hiszen ő nem tesz különbséget magyar, román, szász vagy éppen zsidó között. Móruc, a kis székely falucska a történet színhelye, amelynek lakóit remek jellemrajzokkal mutatja be a szerző: az árulónak vélt magyart, aki az életben maradásáért hajt fejet a román hatalom előtt, az egyenes gerincű székelyt, akinek tartását senki sem tudja megtörni, és ha másként nem, hát hallgatásával fordul a hatalom ellen. A kicsiny falu közössége szép példával jár elől, amikor mindenki összefog, hogy újjáépítsék a régi, düledező iskolát. A fiatalok között szövődő - szalmaláng föllobanásaihoz hasonlatos - múló szép szerelmek színesítik az Erdély természeti szépségeit és az itt élők archaizáló nyelvezetét tökéletesen visszaadó regényt. A címadó Csaba, valójában Csaba királyfi, akinek történetét Ferkó nagyapja oly sokszor elmesélte kisunokájának a havas téli estéken. A felnőtté érett férfi azonban már bizton tudja, hogy hiába várja a felhők fölött fölbukkanó királyfi megjelenését, mert neki saját magának kell megteremtenie az eljövendő jobb világot, Csaba királyfi szellemében. A szerző szülőföldje iránt érzett szerelmes rajongása átizzik a sorokon, népe és az annak sorsa iránt érzett felelősséggel keresi az utat, a békességes megoldást, amely elvezethet a nemzetiségek összebékítéséhez. A főhőst nagyapja gondolata vezeti, mert azt biztosan tudja, hogy igazság, becsület és jóindulat szükségeltetik az értékes élethez, ám sajnos a hétköznapok történései gyakorta rácáfolnak erre, az egyébként mélyen humánus életfilozófiára. Nyirő és Tamási Áron prózájának hangulatát idézi a - lélekemelő olvasmány, amely széles körben ajánlható. ISBN: 963-9472-45-XA termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 540 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 04:23
. Wass Albert: Csaba - Jelenlegi ára: 1 540 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése